Nestátní zdravotnické zařízení v centru Prahy

Institut preventivní rehabilitace

Naše služby

Ceník

O nás

Zaměřujeme se zejména na prevenci a léčbu bolestivých stavů pohybového aparátu u dospělých. V centru Prahy nabízíme léčbu jak na pojišťovnu, tak i pro samoplátce. Navíc jsme akreditované středisko a autorizovaná osoba pro realizace vzdělávacíh a rekvalifikačních kurzů v oblasti masáží.

Pro zvýšení efektu léčby a doplnění manuálních terapií využíváme nejmodernějších terapeutických přístrojů. Účinky terapií potencujeme aplikací řady vlastních bylinných rehabilitačních balzámů značky Rehacosmetics – Rehavit, Rehaderm, Rehasport, které jsou vyráběny z extraktů bylin podle speciálních receptů získaných z více než sto let starých herbářů. Tím jsme unikátní a zásadně se odlišujeme od jiných zařízení podobného typu.

Dalšími aktivitami Institutu preventivní rehabilitace jsou realizace vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů v oblasti masáží a regeneračních terapií, dlouhodobá spolupráce s řadou firem a institucí, kterým nabízíme výhodné balíčky služeb pro jejich klienty, či slevy na jednotlivé služby a pečujeme o zdravý pohybový aparát jejich zaměstnanců.

Ambulantní lékařská péče

Neurologie a sonografie

Fyziatrie – rehabilitační lékařství

Ortopedie

FYZIOTERAPIE

Neurologie a sonografie

  • Sonografie v rámci primární prevence vyšetření pacientů s kardiovaskulárními chorobami a kumulací rizikových faktorů pro cévní onemocnění mozku. Více informací zde.
  • Trápí Vás bolesti hlavy, šíje a zad? Nebo máte závratě a pocity necitlivosti končetin? Doporučujeme Vám objednat se k nám na neurologii.
  • MUDr. Lenka Šeborová
  • Ordinační hodiny: ÚT a ST 8:00-16:00

Fyziatrie a rehabilitační lékařství

  • Trápí Vás bolesti zad? Máte špatné držení těla díky jednostranné zátěži? Doporučujeme Vám objednat se k nám na fyziatrii.

Ortopedie

  • Trápí Vás bolesti kloubů ramen, loktů? Bolest kolen či kotníků? Nebo máte problém s jejich hybností? Doporučujeme Vám objednat se k nám na ortopedii.
  • MUDr. Veronika Malkusová 
  • Ordinační hodiny: ČT 14:00 – 18:00

FYZIOTERAPIE

  • Fyzioterapie je část komplexní rehabilitace, která se zabývá diagnostikou, léčbou a prevencí poruch pohybového aparátu. Provádí jí vysokoškolsky vzdělaný zdravotník – fyzioterapeut. Fyzioterapeut volí postup léčby ze široké škály metodik cíleně s ohledy na potřeby jedince a doporučení lékaře. Rehabilitace je kombinována fyzikální terapií (neinvazivní terapeutický laser, magnetoterapie, terapeutický ultrazvuk, vacuelektroterapie a lymfodrenážní nohavice).

Jak se objednat?

Služby

MASÁŽE

Masáž je zaměřena na cílené vyhledání a uvolnění bolestivých a stažených míst ve svalech a úponech, protažení zkrácených svalů zejména v oblasti krku.

INDIVIDUÁLNÍ FYZIOTERAPIE

Fyzioterapeut volí postup léčby ze široké škály metodik cíleně dle aktuálních potřeb klienta.

SM sYSTÉM

Koncept cvičení s elastickým lanem. Cvičení je zaměřeno na prevenci a léčbu bolestí zad způsobených různými příčinami například vadným držením těla, skoliózou, výhřezem meziobratlové ploténky, degenerativními změnami a výrůstky na páteři.

TENISOVÝ LOKET

V důsledku přetěžování horních končetin fyzickou prací a zejména prací na PC, dochází k přetížení svalů a jejich úponů v oblasti loketního kloubu, což vyvolává bolest vyzařující do ruky nebo ramene. Terapie spočívá ve vhodné kombinaci mobilizací, masáží měkkých tkáních, tlakových uvolnění a fyzikálních terapiích.

RÁZOVÁ VLNA

Rázové vlny jsou zvukové vlny o velmi vysoké energii, které jsou vytvářeny ve speciálním zařízení. Tyto vlny jsou zacíleny a přenášeny do postižené tkáně. Vlna působí do hloubky až 40mm. Zde dochází k okamžitému snížení napětí tkáně. Stimuluje protizánětlivý proces a výrazně tlumí bolest, s ústupem bolesti se výrazně zlepšuje pohyblivost v léčeném segmentu těla, narušuje a rozpouští vápenaté usazeniny ve šlachách a úponech.

RUČNÍ LYMFODRENÁŽ

Manuální neboli ruční lymfodrenáž je jemná masážní technika, která zlepšuje činnost lymfatického (mízního) systému a cirkulaci lymfy, odstraňuje její městnání v kůži a podkoží na nohou a rukou, ale i v obličeji a na trupu. Poruchy toku lymfy způsobují otoky a rozvoj celulitidy.

REFLEXNÍ TERAPIE CHODIDEL

Reflexní zónová terapie není jen obyčejná masáž, ale cílená manuální terapie. Chodidla chápeme jako „mikrosystém“, v němž se zrcadlí všechny orgány a tělesné systémy, které můžeme nepřímo ovlivňovat.

LIFTING OBLIČEJE

Přístrojová masáž malou skleněnou baňkou je velmi jemná a k pleti šetrná procedura. Pročišťuje, aktivuje lymfatický systém obličeje a hlavy, pomáhá odstranit kruhy pod očima, otoky víček. Působí preventivně proti vráskám a akné, prokrvuje a rozjasňuje vaši pleť.

KINESIOTAPING

Jedná se o aplikaci elastické bavlněné pásky s cíleným účinkem pro snížení svalové a úponové bolesti, prevence sportovních poranění, podpora stabilizace kloubů a držení těla a zlepšení cirkulace v krevním a lymfatickém systému.

TERAPEUTICKÝ LASER

Pomocí laserových paprsků lze dosáhnout okamžitého uvolnění bolestivých blokací. Laser má schopnost nenásilně ovlivnit zánětlivé procesy, uvolnit a regenerovat svaly, tlumit bolest.

MAGNETOTERAPIE

Terapie využívá biologické účinky stacionárního (trvalého) nebo častěji pulzního (přerušovaného) magnetického pole na lidský organismus. Aplikace se provádí pomocí válcových nebo plochých aplikátorů. Má značné protibolestivé a protizánětlivé účinky.

TERAPEUTICKÝ ULTRAZVUK

Terapeutický ultrazvuk využívá mechanické vlnění, které při aplikaci na postiženou tkáň zlepšuje její prokrvení a výživu, podporuje tkáňovou difúzi, uvolňuje spasmy a snižuje bolest.

VACUELEKTROTERAPIE

Terapie využívá léčebných účinků různých forem stejnosměrného proudu, střídavých proudů nízké, střední nebo vysoké frekvence s různě tvarovanými impulzy. Tyto proudy zlepšují prokrvení tkání, uvolňují nebo naopak posilují svaly.

LYMFODRENÁŽNÍ NOHAVICE

Lymfoven je přístroj na sekvenční tlakovou masáž končetin, který pracuje na principu lymfatické masáže. Cílem je odvézt zplodiny metabolismu z organismu, vyčistit tělo, podpořit žilní a lymfatický systém ve správné činnosti a v prevenci proti křečovým žilám a otokům.

Výhodnější ceny

Líbí se Vám u nás a chcete rehabilitovat, cvičit nebo si dopřávat masáže pravidelně? Můžete si u nás vložit kredit v minimální výši 2 000 Kč a získáte výhodnější ceny na naše služby.

Ceník

Líbí se Vám u nás a chcete rehabilitovat, cvičit nebo si dopřávat masáže pravidelně? Můžete si u nás vložit kredit v minimální výši 2 000 Kč a získáte výhodnější ceny na naše služby.

Kredit má platnost 6 měsíců od jeho zakoupení. V případě, že kredit nevyčerpáte, ale aktivně jej využíváte, prodlužujeme platnost kreditu na 1 rok od data zakoupení. Po roce, či neaktivním využívání je možné zbývající kredit aktivovat vložením 500 Kč. V případě, kdy kredit nevyčerpáte, můžete jej převést na jinou osobu nebo vyměnit za dárkový poukaz na naše služby. Po 6 měsících od vložení kreditu není možné požadovat vrácení peněz.

Ceník

Novinky

Objednávkový formulář